LumenRT

Valósághű környezet kialakítása

 

 

A Bentley LumenRT használatával nincs többé szükség külön szakemberre az élethű valóság létrehozására. A könnyen kezelhető felületen előképzettség nélkül is lenyűgöző látványt érhetünk el. Ellentétben a hagyományos animációs és renderelési megoldásokkal a LumenRT valós időben, várakozás nélkül állítja elő a virtuális valóságot, így nem kell órákat és napokat várnunk a végeredményre. A ContextCapture segítségével előállított meglévő állapotot, kiegészítve a tervezett létesítményekkel egyszerűen áthelyezhetjük a virtuális térbe, így a tervezett 3D modelleket már csak fel kell „öltöztetnünk” az alkalmazás által biztosított óriási elemkészlettel.

  • Élethű, valóságos környezet felépítése, ahol minden reflektál az időjárási és környezeti hatásokra, mint pl. forgalmi szimuláció járművekkel, változatosan mozgó emberek, hullámzó vízfelszín, szélfútta fák, szezonális változásokra reagáló növényzet, mozgó felhők, napszaki változások, fényviszonyok stb.
  • A felépített virtuális valóságból mozifilm minőségű videókat és nagy felbontású látványképeket állíthatunk elő.
  • A virtuális valóságot mindenki megtekintheti a LiveCube-k segítségével, melyhez telepítés sem szükséges, ill. már elérhető az Oculus Rift és a Microsoft HoloLens támogatás, mely a közeljövőben megjelenő VR eszközökkel folyamatosan bővülni fog.
  • Direkt kapcsolat a következő alkalmazásokkal: MicroStation, Autodesk Revit, Esri CityEngine, Graphisoft ArchiCAD, Trimble Sketchup és importálási lehetőség vezető 3D formátumokból.

A Bentley LumenRT által használt eljárás közösen került kifejlesztésre a nemrég felvásárolt e-on software-el. A technológiát széles körben használják a professzionális média- és szórakoztatóiparban dolgozó grafikus szakemberek. A teljesség igénye nélkül, a felsorolt filmeknél is ezt a technológiát használták a virtuális környezet létrehozására: Minyonok, Jupiter felemelkedése, Így neveld a sárkányodat, Az éhezők viadala, Bosszúállók, A leleményes Hugo és Terminátor: Genisys.

 


 

A képre kattintva termékismertető videót tekinthet meg.


Kapcsolódó oldalak:

Bentley LumenRT

 

Videók:

Bentley LumenRT