FLOOD

Árvízmodellezés

 

Teljes árvízmodellező szoftver a városi, folyóparti és tengerparti területek árvízkockázatainak megértéséhez és mérsékléséhez.

Az OpenFlows FLOOD teljesen térben elosztott numerikus modelleket használ a vízgyűjtőkben előforduló összes hidrológiai és hidraulikai folyamat szimulálására, beleértve a csapadékot, a beszivárgást, a felszíni lefolyást, a csatornaáramlást és a talajvíz áramlását.

 

Néhány fontosabb szolgáltatása:

  • Az árvízkockázat elemzése és mérséklése városi, folyóparti és tengerparti területeken.
  • A modell felhasználható a part menti területeken a viharhullámok miatti áradások szimulálására.
  • Szimulálja a hidrológiai és hidraulikai folyamatokat a veszélyhelyzeti tervezés támogatása érdekében, valamint kiszámítja és elemzi az árvízi területeket.
  • Kiszámítja a folyó áramlását és a felszíni lefolyást.
  • Külső adatformátum importálása.
  • A ContextCapture 3D-s valósághálójával valósághű vizualizáció létrehozása.

Városi árvizek

A városi árvizek kiváltó okai közé tartozik a túlzott mennyiségű csapadék, a folyóvédelmi töltések túltöltése és a nem megfelelő vízelvezető kapacitás, ami veszélyezteti a lakosokat, károsítja a vagyont és az infrastruktúrát, és megzavarja a városi szolgáltatásokat.
Az OpenFlows FLOOD a városi árvizek részletes szimulációinak elkészítésével enyhítheti ezeket a problémákat, amelyek azonosítják a csapadékvíz-elvezető rendszerek kapacitását akadályozó szűk keresztmetszeteket és forró pontokat.
Az OpenFlows FLOOD forgatókönyv-kezelés lehetővé teszi a professzionális árvízmodellezők számára, hogy olyan hatékony megoldásokat hozzanak létre, amelyek növelik a városi vízelvezető rendszerek ellenálló képességét, és olyan enyhítő intézkedéseket valósítanak meg, mint az alacsony hatású fejlesztés és a zöld kezdeményezések.

 

Folyami árvizek

A folyami árvizek hatásai közé tartozik a vagyonban és az infrastruktúrában bekövetkező kár, a mezőgazdasági termelés visszaesése, az infrastrukturális műveletek, például a vasút és az utak megzavarása, valamint az olajfúrótornyok károsodásából eredő környezeti katasztrófák.
Az OpenFlows FLOOD a folyami árvizek kockázatainak megelőzése érdekében elöntési térképeket, árvízkockázati térképeket és veszélytérképeket készít, amelyek a folyami áradásokkal, a folyók védelmi kapacitásával és a nagyméretű földhasználati változásokkal foglalkoznak.
A szoftver segít megérteni, értékelni és optimalizálni a tározók működését. Emellett megtervezi és javítja a vészhelyzeti szerkezeteket, valamint felvázolja az árvízzel szemben ellenálló földhasználati stratégiákat, mindezt az éghajlatváltozás kontextusában.

 

Part menti árvizek

A magas árhullámok, viharhullámok és szökőárak - néha a városi vízelvezető kapacitás elégtelenségével vagy a folyók magas vízhozamával kombinálva - tengerparti áradásokat okozhatnak, és kárt okozhatnak az alacsonyan fekvő területeken az ingatlanokban, az infrastruktúrában és a part menti védművekben.
Az OpenFlows FLOOD dinamikusan modellezi a part menti áradásokhoz kapcsolódó komplex folyamatokat, hogy felmérje az áradások mértékét, beleértve a cunami hullámok által okozott áradásokat is.
Pontos megoldásokat nyújt a viharhullám- és cunamivédelmi tervek meghatározásához és javításához.


 

A képre kattintva termékismertető videót tekinthet meg.


Kapcsolódó oldalak:

OpenFlows FLOOD

OpenFlows FLOOD termékismertető

 

Videók:

Bentley OpenFlows for Water Infrastructure

 

Oktatóanyagok:

OpenFlows