CulvertMaster

Átereszek tervezése és hidraulikai elemzése

 

Az OpenFlows CulvertMaster egy rendkívül hatékony, mégis könnyen használható kalkulátor szoftver, amely segít a mérnököknek új átereszek tervezésében és a meglévő átereszek hidraulikájának elemzésében.

 

Az OpenFlows CulvertMaster három rugalmas szimuláció típust kínál, amelyeket a mérnökök a projektek minden fázisában használhatnak:

 

 • Quick Culvert Calculator
  Egyszerű, ismert jellemzőkkel rendelkező víznyelőkhöz. Ez a szimulációs típus lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy csatlakoztassák az általuk ismert adatokat, és megoldják, amire szükségük van.
  A munkalap stílusú párbeszédpanel minimális mennyiségű leíró bemeneti információt igényel a lefolyás, a vízgyűjtő magasság vagy a holtág mérete megoldásához.
 • Culvert Analyzer
  Összetettebb rendszerekhez, több hordóval, különböző formákkal és méretekkel, speciális lefolyási szempontokkal és az úttest túltöltésével.
  A mérnökök jellemzően ezt a szimulációs típust használják a meglévő átereszek hidraulikai teljesítményének ellenőrzésére, olyan összetett helyzetek elemzésére, mint például a főfolyó átereszek, amelyek a túlparton lévő területeken tehermentesítő átereszekkel együtt működnek.Meglévő átereszek vagy új tervek útfelülvizsgálatának elvégzésére, vagy a meglévő átereszszerkezetek kiegészítésére az urbanizálódó vízgyűjtőkből vagy alulméretezett keresztirányú vízelvezetési viszonyokból eredő nem megfelelő kapacitások korrigálására.
 • Culvert Designer
  Lehetővé teszi a mérnökök számára, hogy több javasolt lehetőséget összehasonlítsanak, ezeket a tervezési próbákat komplex hidraulikai elemzésekbe építsék be, és értékeljék az eredményeket.
  Ebben a tervezési módban a mérnökök egyedi átereszkísérleteket hozhatnak létre, és megoldhatják egy adott alakú, anyagú és érdességű áteresz méretét, hogy a tervezési vízhozamot tervezési magasságú vízgyűjtő körülmények között át lehessen engedni.
  Ezenkívül a mérnökök meg tudják határozni egy adott áteresznek a tervezési vízgyűjtőmagasság alatti vízelvezetését egy adott átereszre a tervezési vízelvezetési feltételek mellett.

 

A képre kattintva termékismertető videót tekinthet meg. 


 Kapcsolódó oldalak:

OpenFlows CulvertMaster

OpenFlows CulvertMaster termékismertető

 

Videók:

Bentley OpenFlows for Water Infrastructure

 

Oktatóanyagok:

OpenFlows