Mobility Simulation

Gyalogos és járműforgalom modellezés

 

A Mobility Simulation szoftverei segítik a felhasználót a gyalogos és járműforgalom modellezésben és elemzésben.

 

Jellemzők:

  • Modellek létrehozása kulcsfontosságú tervezési, keresleti és működési bemeneti adatok alapján.
  • Az infrastrukturális változások hatásának szimulációja és előrejelzések készítése.
  • Meghatározott elemzések beállítása és futatása, valamint kimutatások generálása különböző mérőszámok alapján.

TERMÉKEK


CUBE

 

A CUBE egy rugalmas és hatékony modellező szoftver, amely elemzi az új projektek és irányelvek hatását a város közlekedési hálózatára, területhasználatára és lakosságára. A CUBE egyetlen kattintással összekapcsolja a modellt, az adatokat és a földrajzi információs rendszert (GIS), így a modellek fejlesztése és alkalmazása egyszerűvé válik.

 

A szoftver további kiegészítő alkalmazásokkal segíti a modellezést:

  • CUBE Land - földhasználat alapján modellező alkalmazás
  • CUBE Cargo - rakomány modellező alkalmazás a fuvarigények modellezésére és az áruáramlások hatásának megértésére és előrejelzésére
  • AGENT - utazási igények alapján modellező alkalmazás

CUBE Acces

 

Útvonalterv modellező és elemző alkalmazás

 

A közlekedési akadálymentesítés fontos szempont a várostervezésben. Egy város megközelíthetősége határozza meg, hogy szükség van-e autóra, hogy elintézzük a dolgainkat, vagy hogy eljussunk a munkahelyünkre. 

A Cube Acces segítségével településen belüli körzetek elérése szimulálható különböző közlekedési módokon és a nap különböző időpontjaiban. A szimulációkhoz mérőszámokat rendel az alkalmazás segítve a változatok közvetlen összehasonlítását segítve a közlekedés tervezés elemzését, optimalizását.

A CUBE Access ArcGIS-kiegészítőként működik, lehetővé téve a könnyű implementálást a szervezet munkafolyamatába.


EMME

 

Közlekedéstervező Szoftver 

 

Az EMME egy komplett közlekedési előrejelző rendszer az emberek mozgásának tervezésére városi, regionális és országos szinten. Digitális közlekedési modellek létrehozására szolgál az utazási igények előrejelzéséhez, a forgalomtervezéshez, a tranzitszolgáltatás tervezéséhez és a kapcsolódó alkalmazásokhoz, amelyek segítséget nyújtanak a közlekedési stratégiák kidolgozásához és a politikai döntéshozatalhoz.

Az utazással érintett emberek, helyek, folyamatok és lehetőségek modellezésével a közlekedéstervezők a megvalósítás előtt tetszőleges számú virtuális forgatókönyv alapján értékelhetik a közlekedési rendszer teljesítményét.

Az EMME megbízható algoritmusokkal és szigorú eljárásokkal készíti el a szállítási modelljeit.


DYNAMEQ

 

Járműforgalmi szimulációs szoftver

 

A DYNAMEQ járműalapú forgalomszimulációhoz és dinamikus forgalom szétosztásra (Dynamic Traffic Assignment - DTA) szolgáló szoftver, amely nagy pontosságú platformot biztosít a forgalommodellezéshez bármilyen léptékben.

 

Támogatja:

A közlekedési jelzőberendezések hatásának szimulációját.

A torlódások és munkaterületek miatti terelések hatásainak szimulációját a járműforgalomra, segítve a jelzési tervek és elterelések optimalizálását.

3D, 360°-os szimulációs tervek készítését.

Fix és változó díjszabási stratégiák modellezését.

Bevételi előrejelezések készítését.


LEGION elemző és modellező szoftver

 

Gyalogosforgalom modellezése és elemzése vonat és metró állomásoknál, stadionoknál, bevásárlóközpontoknál és repülőtereknél. Építészeti, üzemeltetési és kereskedelmi tervek pontos elemzése a gyalogos forgalom növelésére, útvonaltervezésre, tömegvezetésre, illetve biztonsági stratégiákhoz. A LEGION szoftverrel optimalizálható a helykihasználás, mely növeli a biztonságot, a hatékonyságot és a bevételt.

 

LEGION Model Builder

 

Lehetővé teszi korlátozások nélküli térbeli környezet létrehozását, melyben pontos szimulációk hajthatók végre a komplex gyalogos mozgások dinamikájáról. A LEGION modellben különböző térbeli tárgyak lehelyezésével reprodukálhatóak az olyan közbeeső aktivitások, mint a várakozás, a sorbanállás, a lépcsők és a mozgólépcsők.

 

Pontos térmodell építése, amiben kulcs adatokkal szimulációk és elemzések hajthatók végre.

Célunk egy olyan térbeli elemzési modell felállítása, melynek az alapját képezik az építészeti tervek, bizonyos követelmények és igények, valamint üzemeltetési adatok. Továbbá pontos elemzések lefuttatása olyan helyszíneken, mint a vasútállomások, stadionok, repülőterek, iroda komplexumok, színházak, éttermek, közlekedési csomópontok és bármilyen más hely, ahol emberek gyűlnek össze.

 

Modellezés egyszerűsítése: Könnyedén felépíthetők és elemezhetők modelljeink az automata útvonaltervezéssel, magasabb intelligenciával és egyszerűsített objektumokkal.

 

Adatok újrahasznosítása:  Projekteken és csapatokon belül a tárgyak/dolgok/adatok újrahasznosítása, megosztása, definiálása illetve működési adatok csatolása egy modellhez. Modellek egyszerű előkészítése és beillesztése egy rugalmas adatsablonnal, ami könnyen módosítható.

 

Együttműködés: Az épület geometria beillesztésére számos CAD/IFC formátumot használhatunk. A beépített CAD funkciók lehetővé teszik a tervrajzok gyors módosítását. Az olyan kiinduló adatok beolvasása, mint a célállomás adatok és az entitások típusai, lerövidíti az elemzési időt és gyorsítja a módosítások végrehajtását. 

 

Képességek

 

Szimulációs modellek készítése: Elemzési modell felállítása bármilyen helyszín vagy épületmodell esetén, legyen az sportlétesítmény, városi vagy kereskedelmi épület, esetleg repülőtér.

 

Területi jellemzők meghatározása: Olyan tesztelendő gyalogos környezetek fizikai és működési jellemzőinek meghatározása ahol bizonyos tevékenységek történnek, mint például várakozás.

 

A népesség paramétereinek megadása: Egy modell benépesítése az olyan aktivitásokra és jellemzőkre alapozva mint a méret, a sebesség és a személyes preferenciák.


LEGION Simulator

 

Lehetővé teszi olyan szimulációk létrehozását, melyek előrejelzik a befogadóképességet többféle forgatókönyv alapján, illetve bemutatják a tömeg várható viselkedését a létesítményben. Virtuális kísérletek hajthatók végre a tervek és a helyszín működtetése alapján, melyek kiértékelik a gyalogos forgalom különböző szintjeinek hatását. A LEGION Simulator a repülőterektől a vasútállomásokig terjedő projektek kifinomult modellezésével, elemzésével és prezentációs képességeivel segít növelni a gyalogosok áramlását és javítja a biztonságot, mivel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a szimulációk bármely pontján teszteljék az evakuálási stratégiákat.

 

Tudományosan alátámasztott: Kiterjedt tudományos kutatásokra alapozott a gyalogosok viselkedése valós közegekben. Szabadalmaztatott algoritmusok és szimulációkat alkalmaz, melyeket tapasztalati mérésekkel és minőségi kutatásokkal

igazoltak.

 

Együttműködés: Más alkalmazásokkal való együttműködés a gyalogosok és a járművek egymáshoz, a hőmérséklethez illetve más környezeti tényezőkhöz való viszonyának jobb megértéséhez.

 

Pontos jelentések: Világos jelentések és adatok exportálhatók térképekkel, grafikákkal és videókkal együtt, hogy az érdekelteket pontosan lehessen tájékoztatni a tömegsűrűségről, a kiürítésről, a helykihasználásról, a társadalmi költségekről és a kedveltebb útvonalakról, időről időre.

 

Képességek

 

Szimulációk elemzése: Felhasználók által meghatározott elemzések felállítása és futtatása, valamint változatos végeredmények előállítása különböző mérőszámok alapján. 

 

Szimulációk rögzítése és visszajátszása: Lehetőség van szimulációk vagy azok részeinek felvételére és újrajátszására, vagy új szimuláció futtatására.

 

Mozgások szimulációja: Az egyének mozgásának leutánzása figyelembe véve a személyes választásokat, környezettudatosságot, térbeli korlátozásokat és a különböző viselkedési formákat.

 

Szimulációk megjelenítése: A szimulációk megtekinthetők különböző sebességgel, nagyítás/kicsinyítés, megállítás/elindítás opciókkal és exportálhatók kiértékelés céljából. Az egyszerűsített és automatizált elemzések felgyorsítják egy projekt elemzési idejét csökkentve ezzel a kockázatokat.

 

Felhasználási területek

 

Vasút és szállítás

Megoldások a hálózatok és állomások több szakirányra kiterjedő tervezéséhez és elemzéséhez, projekt-együttműködés, GIS, karbantartási és vagyonkezelési előrejelzés.

Épületek és létesítmények

Megoldások a több szakágra kiterjedő építési terv készítéséhez, épület-tervezéshez, elemzéshez, projekt együttműködésekhez és ezek információkezeléshez.


 

A képre kattintva termékismertető videót tekinthet meg.


Kapcsolódó oldalak: 

Mobility Simulation

CUBE

CUBE termékismertető

CUBE Acces

CUBE Acces termékismertető

EMME

DYNAMEQ

LEGION Model Builder

LEGION Model Builder termékismertető

LEGION Simulator

LEGION Simulator termékismertető

 

Videók:

Bentley Mobility Simulation