ProjectWise

Projekt adatmenedzsment és felhő alapú együttműködési szolgáltatások

 

Egy műszaki projekt sikeresnek mondható megvalósítása, főleg ha az nagyobb volumenű és sok résztvevős, nagyrészt azon múlik, hogy a projektben résztvevő emberek és információk a megfelelő időben a megfelelő helyen legyenek és mindenki tudja, hogy mi a feladata. Mondhatnánk, ez megfizethetetlen (… minden másra pedig ott van a MasterCard…:).

Szerencsére 1998 óta (a ProjectWise első verziójának megjelenése) mindez már nem megfizethetetlen, hiszen a ProjectWise rendszert éppen erre a célra fejleszti a Bentley Systems közel 20 éve. A projektek során használhatunk akár irodai számítógépet, tabletet vagy más mobil eszközt, mindig hozzáférhetünk a legfrissebb adatokhoz, tervekhez. Mindenki tudja, hogy éppen mi a feladata, és ha elkészült vele minden érintett azonnal értesül róla. Így állandóan mozgásban tarthatók a projektfolyamatok, nincs üresjárat és tarthatók a határidők. A rendszer legújabb verziója a ProjectWise Connect Edition az adatok megosztásához alkalmazza az elérhető legújabb felhő alapú technológiákat, biztosítva a folyamatos együttműködést a különböző helyszíneken dolgozó eltérő szakterületű mérnökök között.

A ProjectWise többféle szempontból nyújt értékes segítséget a projektek irányításában és végrehajtásában:

  • Egységes adatkezelés: Javítja a tervezési és kivitelezési dokumentáció pontosságát, újrahasznosíthatóságát, auditálását. Segít a projektek gyorsabb elindításában, kiküszöböli az adatvesztést és csökkenti a kockázatát a fölösleges munkavégzésnek.
  • Csökkentett leadási kockázatok: Egyesíti a tervezési és kivitelezési csoportokat irányított munkafolyamatokon keresztül.
  • Újrahasznosítható szakmai tapasztalatok: Biztosítja a leginkább költséghatékony projektirányítási módszerek alkalmazását a Value Engineering Center által elérhetővé tett szakmai ismeretanyag felhasználhatóságával.
  • Mérhető projekt eredményesség: A fő teljesítménymutatók (KPI) segítségével, mint az aktivitás, előrehaladás, dokumentációs státusz és egyéb projekt mérőszámok, követhetővé válik a projektek teljesítménye és elkerülhetők a határidő túllépések.
  • Gyorsabb megtérülés: A hibrid felhő alapú szolgáltatásoknak köszönhetően a projekt csoportok sokkal gyorsabban és rugalmasabban tudnak reagálni a kihívásokra, így javítva a működési készségüket, mely jobb megtérülést (ROI) eredményez mind projekt, mind szervezeti szinten.

 

A ProjectWise rendszerben elérhető modulok, szolgáltatások: