MicroStation

Modellezési, dokumentációs és vizualizációs szoftver
(14 napos próbaverzió letöltése)

 

A MicroStation szoftvercsalád hatékony és sokoldalú CAD eszköztárat biztosít műszaki projektek 2D és 3D adatainak pontos megjelenítéséhez, modellezéséhez és dokumentálásához. Saját DGN formátuma mellett számos más vektoros és raszteres formátumot kezel, valamint a DWG állományokat is képes közvetlenül szerkeszteni. A jól bevált MicroStation technológia megbízhatóan teljesít akár tervezési, kivitelezési vagy üzemeltetési projektről van szó. Nem számít, milyen tervállományokkal kell dolgozni, vagy milyen formátumban kell leadni a munkarészeket a MicroStation rugalmassága és hatékonysága segít a határidő és a költségkeret betartásában.

 

Néhány fontosabb szolgáltatása:
• pontfelhő kezelés
• digitális aláírás
• rajzi változások követése
• animáció készítés
• valósághű képkészítés
• intelligens adatmegosztás (i-model, 3D PDF)
• programozhatóság
• testre szabható felület
• Google Earth kapcsolat
• valós térbeli adatkezelés (geolokáció)
• automatizálható nyomtatás
• rajzi szabványok kezelése, ellenőrzése


 

 A képre kattintva termékismertető videót tekinthet meg.


A számítógépes tervezőszoftverek következő generációja

 

A MicroStation egy gyors és kifinomult tervezőszoftver, ha egy hatékonyabb 2D tervező szoftvert keres, vagy 3D CAD terveket készítene. Lehetőség nyílik a BIM munkafolyamatok rugalmasabbá és hatékonyabbá tételére anélkül, hogy a már jól megszokott 2D és CAD tervezési szokásoktól el kellene térni. Függetlenül attól, hogy egy projekt többi résztvevője milyen CAD szoftveren, milyen formátumban dolgozik, a MicroStation egy idő- és költséghatékony megoldást kínál az együttműködésekre.

 

Manapság egyre összetettebbek a projektek és egyre kevesebb idő áll rendelkezésre a teljesítésükhöz. Ehhez nyújt segítséget a MicroStation a CAD modellek tervezése során. Egyre fontosabb résztvevővé válik a tervezőszoftver a projektek során, hiszen egyre kisebbek a költségvetések, rövidebbek a határidők és egyre komplexebbek a feladatok. A MicroStation erre reflektálva intelligens és automatizált CAD munkafolyamatokkal biztosít lehetőséget a termelékenység, valamint a versenyképesség növelésére.


Mi is a MicroStation?

 

A MicroStation a tervezéstől elkezdve, az építészeten és a kivitelezésen át, egészen az üzemeltetésig, minden iparágban a világ vezető 2D/3D CAD tervező- és megjelenítő szoftvere.

 

Ki használja a MicroStation szoftvert?

 

Építészek, mérnökök, tervezők és szerkesztők. Az egyéni szakemberektől elkezdve a nemzetközi tervező cégekig, a legnagyobb projektek MicroStation alapúak. A MicroStation a projekt méretétől és összetettségétől függetlenül egy megbízható és a hatékony hátteret biztosít a munkafolyamatok során.

 

Milyen előnyei vannak a MicroStation szoftvernek?

 

A MicroStation egy átfogó tervezési megoldás. 3D CAD szoftverként számos lehetőséget kínál: CAD rajz és tervezés, 3D modellezés, megjelenítés, alkatrészkezelés és jelölés, valamint a szakágak közti együttműködés elősegítése. A felhasználóknak minden szükséges eszköz rendelkezésükre áll, anélkül, hogy egy munka különböző részeit különböző szoftverekkel kéne elvégezniük. A MicroStation szoftverben emellett opcionálisan felhő alapú szolgáltatások is megtalálhatók, amelyek hasznosak lehetnek a termelékenység növelésében.

 

Nehéz a MicroStation használata?

 

Nem. Egy szoftverrel van lehetősége CAD fájlok valamint információgazdag modellek készítésére. Látványtervezés, pontfelhők és valósághű rácshálómodellek létrehozása. A technológia elég rugalmas ahhoz, hogy minden projekt igényeit kielégítse. Szintén egyszerű a 2D tervekből 3D modelleket létrehozni. A MicroStation CAD képességei és kezelőfelülete kifejezetten intuitív és felhasználóbarát, így a hosszú hónapok helyett akár már pár hét után hatékonyan használható a szoftver.

 

Hogyan szerezhetem be a MicroStation szoftvert?

 

Ide kattintva letöltheti a próbaverziót és felfedezheti a MicroStation nyújtotta előnyöket. A MicroStation programot lehet használni örökös licensszel, valamint bérleti konstrukcióban is.
A beszerzéssel kapcsolatos információkért kérjük, érdeklődjön irodánknál.


Képességek

 

A végső tervek létrehozása

Konzisztens, magas színvonalú munkák létrehozása, többek között jelentések, 2D / 3D PDF-fájlok, i-modellek és 3D-s fizikai modellek. Megjegyzéseket, megjelenítési stílusokat és jelentéseket közvetlenül az objektumok beágyazott tulajdonságaiból lehet létrehozni úgy, hogy ezek mindig szinkronban maradjanak a tervezési modellel a folyamatban lévő munka során.

 

A tervezési folyamatok összefüggnek

Képek, pontfelhők és 3D valósághű rácshálómodellek integrálása a tervekbe és a kivitelezési modellekbe, így sokkal átláthatóbbak a folyamatok és jelentősen felgyorsítható a tervezési munka.

 

Tervezés valódi 3D paraméteres modellezéssel

Tervezési modellező eszközök széles választékának használata: felszín-, hálózat-, tulajdonság- és szilárdtest modellezés. Funkcionális alkatrészek paraméteres építése előre meghatározott változatokban, így később a hasonló alkatrészeket könnyen és egyszerűen lehet egy egységként is kezelni. Lehetőség nyílik a tervrajzok automatikus beemelésére a modellekbe, így egyszerűsödnek és jobban áttekinthetők lesznek a dokumentációs munkafolyamatok.

 

A szabványokhoz való igazodás

A projekt-specifikus szabályok és szabványok helyes alkalmazása. Sablonok segítségével egységesen szabályozhatók a geometriai- és adatszabványok, mint például a méretezések stílusa, szövegek, vonalak, szimbólumok és más tulajdonságok. A tervek elkészülése után automatizált eszközökkel még egyszer ellenőrizhető a szabványoknak való megfelelés.

 

Rajzok elrendezése és jelölése

Precíz rajzok készítése egy átfogó szerkesztési eszköztárral, ezzel is gyorsítva a munkát. Beállítható szerkesztési kényszerek, intelligens és interaktív vonalfogás (snap) valamint dinamikus adatbevitel használata a szerkesztés és feliratozási munkafolyamatok gyorsítása érdekében.

 

Animációk és renderelés

A megrendelői döntést nagyban elő lehet segíteni az érdeklődőkben pár realisztikus videó vagy szimuláció létrehozásával. A MicroStation ezeket közvetlenül a tervekből létre is tudja hozni. Ezekre többféle létrehozási sablon is elérhető. Az animációs előnézetek és az osztott hálózati feldolgozás segítségével gyorsabban elérhetők a kívánt eredmények. Az élethű látványtervek és animációk létrehozásához online könyvtárakból érhetők el a megfelelő fizikai anyagok, a fények és a többi részletgazdag animációs tartalom.

 

Tervek elemzése és vizualizációja / látványtervezése

A modellek geometriai és leíró adatainak megjelenítésével jobban átlátható terveket lehet létrehozni. Lehetőség a valós benapozási és árnyékolási adatok használatára. Valós idejű megjelenítés a modell magassága, lejtése, betekintési szögei és egyéb tulajdonságok alapján. A valósághű rácshálómodellek létrehozása is az ilyen térbeli és egyéb adatok alapján történik.

 

Együttműködések a tervezés során

Más tervezők által készített 2D, 3D DGN és DWG referencia fájlok vagy nagyméretű képfájlok valós idejű megjelenítése és folyamatos frissítése. Digitális jelölések létrehozása és cseréje. Az egész tervezési folyamat során átláthatók a tervekben történt változások az alkotórészek szintjén is. A vállalati együttműködések a ProjectWise integrálásával még tovább fejleszthetők.

 

Személyre szabható munkakörnyezet

Magabiztos munkavégzés egy minden projekt számára megfelelően alakítható környezetben, a szükséges beállítások és szabványok automatikus alkalmazásával. Az átfogó oktatási anyagok és a SELECT szolgáltatáson belül biztosított szakmai támogatásnak köszönhetően zökkenőmentesen elsajátíthatók a szükséges ismeretek. Lehetőség nyílik a munkafolyamat korszerűsítésére azzal, hogy a szoftver integrálható a már meglévő munkakörnyezetbe. Emellett a rendelkezésre álló fejlesztési eszközök széles választékával (Microsoft (VBA), .NET, C++, C#) még inkább testre szabható a felhasználói felület. Az eszköztárak és a menük mind egyénileg alakíthatók, így minimálisra csökkenthető a kattintások száma.


Kapcsolódó oldalak: 

Bentley View (ingyenes CAD fájl megtekintő szoftver)
 
Videók:
 

Oktatóanyagok:

MicroStation