iTwin Capture Cloud Services

 

 

Az UAV technológiával foglalkozó, valamint a földmérő és mérnöki cégek, amelyek térmodellezést végeznek költséghatékonyan használhatják az iTwin Capture Cloud Service szolgáltatást fényképek és/vagy pontfelhők feltöltésére, hogy az eddigieknél gyorsabban készítsenek 3D tervezésre kész rácshálómodelleket, ortofotókat, digitális terepmodelleket és pontfelhőket. Ez a nagy teljesítményű, felhőalapú szolgáltatás gyakorlatilag bármilyen méretű és pontosságú 3D modell előállítását automatizálja, csúcshardver vagy speciális informatikai támogatás nélkül. Az iTwin Capture Cloud Service lehetővé teszi a rácshálómodellek gyorsabb feldolgozását és rekonstruálását, köszönhetően az egyedülálló párhuzamos feldolgozásnak, amely több, a legújabb felhőalapú technológiát használó motorral működik.

 

Az egyszerűsített beállítások segítségével gyorsabban méretezhetők a projektek, illetve könnyen a felhasználói igényekre szabható a szoftver. Megtartva a megszokott munkakörnyezetet, egy idő-, erőforrás-, és költséghatékonyabb megoldást kaphatunk. Az iTwin Capture Console vagy az iTwin Capture Mobile alkalmazás segítségével akárhonnan gyorsan töltheti fel a képeket 3D modellek előállításához. A szolgáltatás a könnyű kezelhetősége és az igényekhez való egyszerű igazíthatósága miatt bármilyen cég számára egy jó eszköz lehet az élethű modellezéshez.

  • iTwin Capture Console - Lehetővé teszi a fényképek és/vagy pontfelhők azonnali feltöltését és az illesztőpontok beállítását a 3D-s rácshálómodell létrehozásához.
  • iTwin Capture Mobile - Könnyen használható valóságmodellező alkalmazás, amely 3D modellek gyors létrehozásához és megjelenítéséhez alkalmazható. A modelleket így egy egyszerű telefononnal vagy táblagéppel készített fényképekből is előállíthatjuk.

A valóság-modellezési adatokat a rendszer a ProjectWise szerverén tárolja, egy felhőalapú adatbázisban. A rácshálómodelleket biztonságosan feltölthetjük a szerverre, majd továbbíthatjuk a ProjectWise felhasználók számára a tervezési, elemzési, építési és modellezési munkafolyamatokhoz. Ez a nagyteljesítményű, felhőalapú szolgáltatás a nagy méretű rácshálómodellek felhasználását is lehetővé teszi a mérnöki és a térinformatikai munkafolyamatok során.

 

A szolgáltatás használatához Visa előfizetés szükséges. A szolgáltatás megrendelésének módjáról kérjük, érdeklődjön irodánknál.


 

Képességek

 

Sokféle kamera és szenzor által készített képanyag támogatása

 

Az okostelefonoktól elkezdve egészen a professzionális légi vagy földi többcélú adatgyűjtő rendszerekig, akármilyen fotóanyagot vagy felvételt felhasználhat. A rendelkezésre álló képformátumok és metaadatok minden előnye kihasználható a 3D modellezés során.

 

2D és 3D GIS modellek létrehozása

 

Pontos georeferált 3D modellek készítése a térinformatikai adattípusok teljes skálájának felhasználásával, beleértve a valódi ortofotókat, a pontfelhőket és a raszteres digitális magassági modelleket. Az alkalmazás tartalmaz egy SRS adatbázis-interfészt, mely biztosítja az interoperabilitást a választott GIS-megoldással.

 

3D rácsmodellek létrehozása

 

A 3D modellek készítése során számos formátumból válogathat a felhasználó: hagyományos CAD formátumok mint az OBJ vagy az FBX; pontfelhő formátumok; innovatív nagyfelbontású hálók mint a Bentley open 3SM vagy 3MX. Az így létrehozott modell később akármilyen környezetben elérhető lesz.

 

A CAD és GIS munkafolyamatok integrálása

 

Könnyen integrálható a MicroStation, Autodesk Revit, Graphisoft ArchiCAD és Trimble SketchUp munkafolyamataival, így biztosított az eredeti tervekkel való folyamatos szinkronizáció és bármikor beemelhetők további hagyományos formátumú 3D tartalmak. Megbízhatóan exportálhatja a járműszimulációkat, hozzáadhat síkmetszeteket, be- és kikapcsolhatja a rétegeket, és a modell intelligenciáját kihasználva olyan feladatokat végezhet el többek között, mint a feliratozás.

 

A modelladatok mérése és elemzése

 

Időt takaríthat meg a távolság, a térfogat és a felület pontos mérésével közvetlenül a 3D-s megjelenítési felületen.

 

Automatikus légi háromszögelés és 3D rekonstrukció

 

Az összes kép automatikus kalibrálása a relatív helyzetük és tájolásuk azonosításával. 3D automatikus rekonstrukciók, textúrázás és a rekonstrukciós kényszerek újraalkotása a nagy pontosságú modellek biztosításához.

 

Automatikus fotóblokk-igazítás a pontfelhőkön

 

A légi-háromszögelési folyamatok során automatikusan a pontfelhőkhöz igazíthatók a fotók, így egy pontosan kalibrált és összhangban levő modellt kaphatunk a két adatforrás felhasználásával.

 

Web-kész modellek megtekintése és közzététele

 

Olyan modellek készítésére nyílik lehetőség, amelyek mérettől függetlenül Web közzétételre vannak optimalizálva és egy ingyenes webes plug-in segítségével meg is tekinthetők. Ez lehetővé teszi a 3D modellek azonnali megosztását és megjelenítését az interneten.

 

A rácshálók megjelenítése, elemzése és mérése a munka befejezése előtt

 

A légi-háromszögelés után a Splat megjelenítési mód előnyeinek kihasználásával gyorsabban megjeleníthető a valóságmodell egy előzetes verziója. Ezen a változaton már elvégezhető a minőségértékelés, a fotó navigáció és a mérési feladatok is.


itwincapture

 

A képre kattintva termékismertető videót tekinthet meg.


Kapcsolódó oldalak:

iTwin Capture Modeler

iTwin Capture Cloud Services termékismertető

 

 

Videók:

Bentley Reality and Spatial Modeling

 

Ha érdeklődik a technológia iránt, vagy szeretné kipróbálni, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!