Biztonsági frissítés - CONNECTION Client frissítés javasolt

Biztonsági frissítés - CONNECTION Client frissítés javasolt

 

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy szeptember 5.-én, szombaton 8:00-24:00 között egy biztonsági frissítés fog végbemenni a Subscription Entitlement (az új licenszelési-) szolgáltatásoknál. Erősen ajánlott a CONNECTION Client legújabb verzióját (10.00.19.31.) is letölteni, így tényleg a legújabb biztonsági frissítés fog telepítésre kerülni.

Amennyiben Önnek több időre lenne szüksége a zökkenőmentes átállás biztosításához, úgy kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Jelentkezzen ki a karbantartási időszak előtt (Szeptember 5, szombat 8:00)
  2. Indítsa újra a rendszert a frissítési idősáv után. (Szeptember 5., szombat 24:00)

Ezekkel a lépésekkel biztosítható, a munka zökkenőmentes folytatása a CONNECTION Client régebbi verzióján addig, ameddig alkalmas nem lesz az időpont a frissítésre.

 

További részletek:

 

Azok a régebbi kliensek, amelyek a biztonsági frissítés alatt futnak, utána nem tudják majd a program licenszeket betölteni. Emiatt egy “No Entitlement”, vagyis “Nincs Jogosultsága” hibaüzenet fog megjelenni a szoftver elindításakor. 

 

Ennek elkerüléséhez kérjük, telepítse a CONNECTION Client legfrissebb (10.00.19.31.) verzióját. A CONNECTION Client 10.00.19.31 az alábbi helyeken érhető el:

  • Az alkalmazások rész a CONNECTION Client-en belül

  • Szoftver letöltések

  • A Bentley App áruházból 

Nem lehetséges a CONNECTION Client frissítése?

 

A jogosultsági hiba elkerülhető, amennyiben a hétvégére kijelentkezik a számítógépből. A hétvége után a bejelentkezésnél a rendszer hiba nélkül tudja majd a biztonsági frissítést a licensz kliens verziójához igazítani. Amennyiben szükséges, indítsa újra a Bentley Licenszelési szolgáltatást (Licensing service) a számítógépen. Ez automatikusan megtörténik a számítógép újraindításával, de az alábbi lépésekkel e nélkül is megtehető:

  1. A Windows Task Manager megnyitása után keresse meg a “Bentley.Licensing.Service for Windows” nevű háttérszolgáltatást.
  2. Jobb klikk a szolgáltatásra, majd a “Befejezés” (“End Task”) kiválasztása.

 

3. A Start Menüből nyissa meg a Bentley Licensing Tool alkalmazást, majd ha még nincsen, jelentkezzen be a CONNECTION Client felületre.

 

4. Nyissa meg az Eszközök/Frissítési Irányelvek (Tools/Refresh Policy) fület.

 

5. A Jogosultságok (Entitlements) résznél a valós, eddig is használt szoftver jogosultságoknak kell megjelennie.

 

 

Amennyiben bármilyen hibába ütközik a folyamat során kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy küldjön Service Request formában üzenetet a Bentley Systems munkatársainak.