Közműnyilvántartó Térinformatikai Rendszer (KTR)

Költséghatékony hálózat-nyilvántartás

 

A KTR kialakítása során a skálázhatóság, a rugalmas adatkezelés és az egyszerű üzemeltethetőség biztosításával sikerült egy igazán költséghatékony térinformatikai nyilvántartó rendszert kifejlesztenünk. A rendszer struktúrája lehetővé teszi, hogy az „egygépes” nyilvántartásnál és a nagyvállalati több felhasználós alkalmazás esetén is praktikus megoldást kínáljon a rendelkezésre álló térképi adatok rugalmas, de kontrollált kezelésére.

Tetszőleges számú és típusú térképi objektumhoz rendelhetünk leíró adatokat, melyek a térképeken feliratokként is megjeleníthetők.
A szerver-kliens architektúra biztosítja a törzsadatok biztonságos tárolását, azonban hálózati hiba esetén is lehetővé teszi a rendszer a kliens munkahelyek (pl. tervtárak) számára a folyamatos munkavégzést, adatszolgáltatást.
A KTR a nyilvántartott adatokat automatikusan továbbítja az „e-közmű” rendszer számára, eleget téve a hálózat-üzemeltetők törvényi kötelezettségének.
A KTR rugalmas adatkezelésének köszönhetően rendkívül gyorsan beüzemelhető és a meglévő térképi adatok „alacsony” feldolgozottsága esetén is képes azonnal biztosítani a folyamatos változásvezetést. A rendszer működése lehetővé teszi az adatok „üzem alatti” javítását, finomítását - fokozatosan közelítve a legteljesebb állapot felé.

 

Kérjük, jelezzék részünkre, amennyiben igénybe szeretnék venni a rendszer nyújtotta lehetőségeket.