OpenRoads

 

Tervezés korlátok nélkül

 

A Bentley Systems már hosszú évek óta kínál különböző építőmérnöki szoftvereket felhasználóinak, melyek mind változatos igényeket és földrajzi régiókat szolgáltak ki. Piacvezető pozícióját biztosítja, hogy a számítástechnika kezdete óta kiemelten kezelte a közlekedési és építőmérnöki tervezés területét. Ezt mi sem mutatja jobban, mint a három fő alkalmazás története, MXROAD alkalmazás első verziója 1974, GEOPAK 1984, InRoads 1986. Az eltelt négy évtizedben felhalmozott szakértelem és tudás, az új OpenRoads technológiában csúcsosodik ki.

 

Mi is az OpenRoads?

 

Az OpenRoads közös platformot biztosít az összes közlekedéstervezési és építőmérnöki szoftver között, kiegészítve és kibővítve azok funkcióit. Tehát fontos leszögezni, hogy jelenleg nem önálló termék, csak technológia, mely könnyedén beépíthető minden Bentley Systems alkalmazásba. A technológia először a SELECTseries 3 verziószámú termékekben jelent meg.


OpenRoads 

Az OpenRoads technológia az alábbi területeken érhető el:

 

  • Geodézia
  • Terepmodell
  • Tengelytervezés (vízszintes és magassági vonalvezetés tervezése)
  • 3D parametrikus modellezés
  • Dinamikus keresztszelvények
  • Építőmérnöki cellák (parametrikus blokkok)
  • Vizualizáció

 

Jövőbeni irányok

 

Az OpenRoads technológia folyamatosan épül be más Bentley Systems alkalmazásokba, hogy egységes környezetet biztosítson az építőmérnöki munkavégzés során. Jelenleg az alábbi alkalmazásokban érhető el:

 

Vasúti pálya- és felsővezeték tervezés a Bentley Rail Track és Rail Overhead Line szoftverekben.

 

Felhasználja a Haestad termékvonal, több mint 25 éves hidraulikai és hidrológiai elemző tapasztalatait a víz- és csatornahálózatok tervezésére, modellezésére, és az OpenRoads eszközeit a felszín alatti közművek 3D modellezésére.

 

Mobil alkalmazás, mely segítségével terepen is könnyedén hozzáférhetünk adatainkhoz. Megtekintést, mérést, ellenőrzést biztosít 2D és 3D állományainkhoz.

 

A modern adatnyerési technológiák és a virtuális állapot modellezésével együttesen, koncepcionális tervezési lehetőségekkel bővíti a felhasználók eszköztárát, így még a projekt kezdeti fázisában vizsgálhatunk meg tervvariációkat műszaki és gazdaságossági szempontok alapján.

 

Intelligens, 3D parametrikus hídmodell létrehozása, összhangban az analitikai modellezéssel (LEAP és RM Bridge alkalmazások), a végső gyártási, műhelyrajzokkal (ProStructures) és az út –és vasúttervezési alkalmazásokkal (InRoads, GEOPAK, MXROAD és Rail Track).

 

Kapcsolódó videók:

OpenRoads Technology: Design-Time Visualization

Bentley OpenRoads Conceptstation

OpenRoads Conceptstation Live Demo